Primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti era ocupat, la data de 31 decembrie 2009, de cartierul Dorobanti, cu o pret mediu cerut de 1.747 euro/mp de suprafata utila, potrivit unei analize realizata de portalul imobiliare.ro.

Pe locul al doilea se claseaza zona Unirii, cu un pret mediu solicitat 1.710 euro/mp si Decebal, cu 1.687 euro/mp.

„Topul arata diferit fata de inceputul anului 2009, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro/mp, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp”, sustin cei de la imobiliare.ro.

Preturile apartamentelor din zonele de top ale Capitalei au scazut mai mult decat media inregistrata in Bucuresti in ultimul an, respectiv 22,4%. Apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din Decebal cu 28.8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti a ramas Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se cerea, la sfarsitul anului trecut, 1.124 euro.

Imobiliare.ro a fost lansat in ianuarie 2000 si are peste14.000 de vizitatori unici pe zi. Actionarul majoritar al portalului este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar.

Citeste si Top 5 cele mai ieftine zone rezidentiale din Bucuresti.