Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, care a condus anterior afacerile lui Ion Tiriac, va renunta din luna mai la conducerea dezvoltatorului german ECE Projektmanagement Romania, care se ocupa in prezent de inchirierea si administrarea centrului comercial Colosseum.
Radu Merica (foto), in varsta de 41 de ani, ocupa functia de director general al ECE Projektmanagement Romania din anul 2006. Anterior, Merica a condus grupul de companii al omului de afaceri Ion Tiriac, Tiriac Holding, in perioada 2001-2005.

„Am ajuns la concluzia ca vreau altceva, ca nu mai pot ramane in imobiliare. Contractul meu cu ECE se incheie in luna mai, ce voi face apoi ramane de vazut, un singur lucru stiu sigur: nu voi mai lucra deocamdata in real estate, nu este o perioada propice pentru acest gen de investitii”, a declarat Radu Merica, pentru Wall-Street.

O varianta o reprezinta aviatia, o pasiune mai veche de-a sa, dar si comertul este luat in calcul, Radu Merica fiind in prezent si presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

„Aviatia este o pasiune de viata, te acapareaza si ii dedici, chiar fara sa-ti dai seama, tot mai mult timp si tot mai multa energie. Dar asta nu inseamna ca nu pot face din aviatie si o afacere”, a adaugat Merica.

Ce se va intampla cu planurile germanilor de la ECE pentru Romania dupa plecarea lui Radu Merica este greu de spus, contractul de inchiriere si administrare a centrului comercial Colosseum, amplasat pe soseaua Chitila din Bucuresti, fiind inca in plina desfasurare. Colosseum va fi dezvoltat de societatea Nova Imobiliare, controlata de mai multi investitori britanici, si reprezinta o investitie estimata la 350 milioane de euro.

ECE Projektmanagement este cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din Europa, activ in 13 tari, cu 114 centre comerciale in administrare si 21 in constructie sau proiectare.

„Odata la cinci ani este momentul sa te gandesti daca vrei sau nu sa faci aceeasi meserie, sa ramai in aceeasi industrie. Asta te mentine in forma, te mentine in competitie”, spunea in luna mai a anului trecut Radu Merica.

Citeste si Top 5 idei pentru reatragerea investitorilor straini in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri