Radu Merica (foto), in varsta de 41 de ani, ocupa functia de director general al ECE Projektmanagement Romania din anul 2006. Anterior, Merica a condus grupul de companii al omului de afaceri Ion Tiriac, Tiriac Holding, in perioada 2001-2005.

„Am ajuns la concluzia ca vreau altceva, ca nu mai pot ramane in imobiliare. Contractul meu cu ECE se incheie in luna mai, ce voi face apoi ramane de vazut, un singur lucru stiu sigur: nu voi mai lucra deocamdata in real estate, nu este o perioada propice pentru acest gen de investitii”, a declarat Radu Merica, pentru Wall-Street.

O varianta o reprezinta aviatia, o pasiune mai veche de-a sa, dar si comertul este luat in calcul, Radu Merica fiind in prezent si presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

„Aviatia este o pasiune de viata, te acapareaza si ii dedici, chiar fara sa-ti dai seama, tot mai mult timp si tot mai multa energie. Dar asta nu inseamna ca nu pot face din aviatie si o afacere”, a adaugat Merica.

Ce se va intampla cu planurile germanilor de la ECE pentru Romania dupa plecarea lui Radu Merica este greu de spus, contractul de inchiriere si administrare a centrului comercial Colosseum, amplasat pe soseaua Chitila din Bucuresti, fiind inca in plina desfasurare. Colosseum va fi dezvoltat de societatea Nova Imobiliare, controlata de mai multi investitori britanici, si reprezinta o investitie estimata la 350 milioane de euro.

ECE Projektmanagement este cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din Europa, activ in 13 tari, cu 114 centre comerciale in administrare si 21 in constructie sau proiectare.

„Odata la cinci ani este momentul sa te gandesti daca vrei sau nu sa faci aceeasi meserie, sa ramai in aceeasi industrie. Asta te mentine in forma, te mentine in competitie”, spunea in luna mai a anului trecut Radu Merica.

Citeste si Top 5 idei pentru reatragerea investitorilor straini in Romania.