Dubai: Preturile locuintelor ar putea scadea cu inca 30% pana in 2012

Preturile locuintelor din Dubai ar putea scadea cu circa 30% pe masura ce dezvoltatorii continua sa finalizeze tot mai multe apartamente care nu isi gasesc cumparatori. Pana la sfarsitul anului 2011, numarul apartamentelor nevandute va fi de 150.000, potrivit publicatiei Arabian Business.
„Credem ca pana la finele anului viitor, excesul de proprietati rezidentiale si comerciale din Dubai va reprezenta 40-50% din stocul total de unitati, iar preturile locuintelor ar putea scadea cu 30% fata de nivelul actual”, a declarat Saud Masud, analist in cadrul grupului bancar elvetian UBS.

Preturile locuintelor din Dubai au crescut cu un procent in ultimul trimestru din 2009, ajungand in prezent pana la nivelul din a doua jumatate a anului 2007, potrivit unui index publicat de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Consultantii imobiliari sunt de parere ca acesta este primul semn de stabilizare a pietei din Dubai, ca urmare a activitatii crescute din lunile octombrie si noiembrie. Anterior, in 2009, preturile locuintelor au scazut cu 41% in primul trimestru, cu inca 9% in trimestrul al doilea si au crescut cu 7% in trimestrul al treilea.

Citeste si UniCredit, afectat de problemele financiare din Grecia si Dubai?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri