Initial, proiectul Swiss Residence cuprindea 45 de apartamente ce ar fi trebuit finalizate la inceputul acestui an, investitia fiind estimata la 15 milioane de euro. La lansare, in toamna anului 2008, locuintele aveau suprafete cuprinse intre 127 mp si 299 mp, iar preturile incepeau de la 1.700 euro/mp plus TVA.

Dezvoltatorul a inghetat insa proiectul si l-a redesenat aproape de la zero: in primul rand, a redus investitia, apoi a micsorat suprafetele apratamentelor, obtinand astfel mai multe apartamente, al caror pret a fost si el redus. Astfel, complexul Swiss Residence va fi livrat la jumatatea anului viitor, cu o intarziere de un an si jumatate fata de primul termen.

“Am redus investitia de la 15 la 5 milioane de euro, am marit numarul de apartamente de la 45 la 54, micsorand suprafetele, si am redus preturile cu circa 20%. Lucrarile de constructie vor incepe in luna aprilie si estimam ca se vor incheia la jumatatea anului 2011”, a declarat, pentru Wall-Street, Peter Graner (foto), CEO si general manager al Nogabella Group.

Pana in prezent, nu a fost vandut niciun apartament din proiectul amplasat in zona Baneasa-Iancu Nicolae.
Compania Nogabella Group a fost fondata in Elvetia si are ca obiect de activitate domeniile imobiliar si financiar, activand in special pe segmentul rezidential de lux.