Grupul spaniol Inditex, proprietarul lantului de magazine vestimentare Zara, a semnat contractul de inchiriere pentru spatiile din centrul comercial AFI Palace Cotroceni dupa aproape trei ani de negocieri, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, agent coexclusiv de inchiriere a mall-ului.

Pe langa Inditex, Jones Lang LaSalle a mai adus in mall-ul din Cotroceni retaileri precum C&A, New Yorker, Collins, Tommy Hillfiger, Deichman, Humanic, Mango, Promod sau branduri noi precum LC Waikiki, XSIDE, Go Sport.

„Cel mai mult a durat negocierea cu grupul Inditex, care a inchiriat aproximativ 4.000 mp pentru cele 8 magazine deschise in AFI Palace Cotroceni (Zara, Zara Man, Zara Home, Massimo Dutti, Oysho, Pull & Bear, Bershka si Stradivarius). Am prezentat proiectul inca de la inceputul anului 2006, iar contractul de inchiriere s-a semnat la sfarsitul anului 2008”, a declarat, pentru Wall-Street, Roxana Stanciulescu (foto), sefa departamentului de inchirieri spatii comerciale in cadrul Jones Lang LaSalle si responsabila de inchirierea AFI Palace Cotroceni.

Desi grupul Inditex si-a dat acceptul pentru proiect inca de la inceput, specialistul Jones Lang LaSalle afirma ca in tot acest interval de timp, au avut loc intalniri si discutii referitoare la localizarea magazinelor, conditiile de ordin tehnic si, nu in ultimul rand, de ordin financiar.

AFI Palace Cotroceni are o suprafata inchiriabila de 76.000 mp si a necesitat o investitie totala de 300 milioane de euro, fiind dezvoltat de AFI Europe, parte a grupului Africa Israel. Proiectul include 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de sali de cinema, primul IMAX din Romania si un patinoar de aproximativ 1.000 mp.

Jones Lang LaSalle este una din cele mai mari companii de consultanta imobiliara din piata locala, cu o cifra de afaceri de circa 2,8 milioane de euro pentru 2008. La nivel global, compania este prezenta in 60 de tari, avand 180 de birouri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cel mai mare retailer de fashion din lume are un nou CEO