Grupul Rompetrol isi va muta din luna aprilie birourile din Bucuresti si Ploiesti in noua cladire City Gate (Turnul de Nord) din zona Piata Presei, unde a inchiriat o suprafata de 9.300 mp, respectiv sase etaje si 200 de locuri de parcare, a anuntat compania de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko, intermediarul tranzactiei.
„Aceasta tranzactie va asigura un grad de ocupare de 100% a Turnului de Nord”, a declarat Victor Rachita, account manager CBRE|Eurisko.

La sfarsitul anului trecut, Millennium Bank a anuntat ca a inchiriat cinci etaje in turnurile City Gate si un spatiu la parter destinat lucrului cu publicul, in total, fiind vorba de o suprafata de aproximativ 7.000 de mp.

Alaturi de Millennium Bank si Rompetrol, cel mai mare chirias al City Gate este operatorul de telefonie Romtelecom, alti chiriasi fiind Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, Microsoft, Salans si Hoffman LaRoche.

“Masura face parte din planul de optimizare a activitatilor derulate de grup in Romania si va asigura o imbunatatire a coordonarii operatiunilor derulate, dar si a costurilor administrative. In prezent, In Bucuresti, Rompetrol are birouri in 10 amplasamente diferite”, a afirmat Laurentiu Paun, director de achizitii in cadrul grupului Rompetrol.

Cele doua turnuri de 18 etaje ale City Gate au fost dezvoltate de GTC (Globe Trade Centre) si au fost finalizate in toamna anului trecut, investitia fiind estimata la peste 100 milioane de euro.

Proiectul are o suprafata inchiriabila de circa 46.000 mp, iar veniturile din chirii sunt estimate la 12 milioane de euro pe an, potrivit declaratiilor recente ale lui lui Shimon Galon, CEO al GTC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce orase din tara au "vanat" dezvoltatorii de mall-uri in 2019