Preturile locuintelor noi din Capitala au scazut cu 27,2% in ultimul an, cele mai afectate fiind apartamentele cu doua camere, unde scaderile au depasit 30%, arata un studiu al portalului imobiliare.ro. Cu toate acestea, suprafetele mari si finisajele apartamentelor mentin preturile prea ridicate pentru marea masa a populatiei.
"Pretul mediu cerut pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti a ajuns la finalul primei saptamani din februarie la 1.461 euro/mp util, in scadere cu 27,2% fata de aceeasi perioada din 2009. Pentru locuintele mari, cu trei si patru camere, preturile se mentin inca la un nivel relativ ridicat, multe fiind apartamente cu finisaje deosebite si suprafete generoase, care se adreseaza unui segment mai instarit al populatiei”, se arata in studiul citat.

Cele mai scumpe locuinte raman cele cu patru sau mai multe camere, preturile fiind de 1.618 euro/mp. La polul opus se afla apartamentele cu una si doua camere, cu preturi de1.360 euro/mp si 1.374 euro/mp.

“Preturile actuale, in scadere cu 29,4%, respectiv 30,7% fata de perioada similara a anului trecut, incep sa devina atractive pentru potentialii cumparatori, mai ales daca luam in considerare ofertele speciale si discounturile interesante pe care le practica dezvoltatorii imobiliari in cadrul targurilor de profil”, este de parere Adrian Erimescu (foto), directorul imobiliare.ro.

Pentru toate categoriile de apartamente, preturile de vanzare publicate de agentiile imobiliare si particulari la nivel national au scazut cu 3,6% in luna ianuarie 2010 comparativ cu decembrie 2009, ajungand pana la 1.184 euro/mp.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este insa de 19,8%, cand, pentru un metru patrat de suprafata utila, agentiile imobiliare si dezvoltatorii din tara cereau 1.477 euro.

Citeste si Top 5 previziuni pentru piata imobiliara in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Al doilea trimestru din 2018 aduce un recul al vanzarilor de locuinte