Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut anul trecut cu 15,1%, comparativ cu 2008, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,2%, potrivit datelor trimise de Institutul National de Statistica (INS), relateaza NewsIn.
In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, pe elemente de structura s-au inregistrat in 2009 scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale cu 24,1%, la lucrarile de constructii noi cu 13,8%, iar la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 20,2%, la cladirile nerezidentiale cu 15,7% si constructiile ingineresti cu 12,2%.

Datele INS arata ca in ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe elemente de structura anul trecut s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale cu 21,4%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,9% si la lucrarile de constructii noi cu 8,0%.

Si in functie de tipul constructiei, in 2009 au fost scaderi la toate elementele componente: la cladirile rezidentiale cu 13,3%, la constructiile ingineresti cu 12,6%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,5%.

Decembrie 2009 fata de noiembrie 2009

Potrivit informatiilor Institutului National de Statistica, in decembrie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de noiembrie 2009 cu 13,1%. Cresterea a fost prezenta la toate elementele de structura. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au raportat o crestere de 29,2%, lucrarile de reparatii capitale +15,0%, iar lucrarile de constructii noi +6,2%.

La constructiile ingineresti au fost cresteri de 23,6%, la cladirile nerezidentiale de 1,6%, insa volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 1,0%.

Referitor la volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datele INS arata ca in decembrie 2009, comparativ cu noiembrie 2009, s-a inregistrat o crestere cu 6,9%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale au fost cresteri de 9,8%, respectiv de 9,2%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 0,4%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 19,0% la constructiile ingineresti, iar la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale a scazut cu 7,7%, respectiv cu 1,3%.

Decembrie 2009 fata de decembrie 2008


Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 6,9%. Pe elemente de structura au fost scaderi la lucrarile de constructii noi (-16,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-8,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 22,6%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 40,8% si la cladirile nerezidentiale cu 7,1%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere de 11,2%.

Potrivit Institutului National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in decembrie 2009, comparativ cu decembrie 2008, a scazut cu 13,1%. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi (-18,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 22,4%.

Volumul lucrarilor de constructii (pe tipuri de constructii) a scazut la toate componentele. La cladirile rezidentiale cu 40,9%, la cladirile nerezidentiale cu 16,3% si la constructiile ingineresti cu 0,4%.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri