In ciuda perceptiei generale negative asupra pietei, investitorii inca iau in considerare optiunea de a achizitiona proprietati in Romania, asteptandu-se la o redresare a pietei pe termen mediu, se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.
In Bucuresti se inregistreaza inca cele mai mari randamente din cadrul celor 28 de orase analizate de BNP Paribas Real Estate, respectiv 9,5%, pe locul al doilea fiind Bratislava, unde randamentele pentru proiectele de birouri ajung la 8%.

“Cele mai active fonduri sunt cele oportuniste care cauta sa investeasca in produse cu risc investitional asociat relativ mare la yield de 10%. Acestia sunt in faza de prospectie a pietei locale sau in diverse faze de negociere pentru achizitionarea unor proprietati cu chiriasi pe termen lung si care implica efort financiar mediu. Exista insa si investitori oportunisti care cauta proprietati distressed cu randamente peste 12%. Aceasta categorie este in prezent activa si in asteptare”, se arata in raportul citat.

Fondurile cu politici de investitii cu risc scazut au stopat momentan prospectia pietei romanesti, pana cand piata locala va atinge un punct de echilibru si va inregistra o imbunatatire a indicatorilor economici. Exista insa cativa investitori din aceasta categorie care se afla intr-o expectativa activa, sustin consultantii companiei imobiliare.

Piata europeana a investitiilor a depasit punctul critic al crizei financiare, iar volumul investitiilor in cele 28 de orase monitorizate de BNP Paribas Real Estate a continuat sa creasca pentru cel de-al treilea trimestru consecutiv.

Astfel, in trimestrul al patrulea din 2009, volumul invetsitiilor in piata imobiliara din Europa a atins10,4 miliarde euro, in crestere cu 9% fata de trimestrul anterior si cu 15% comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

“Totusi, volumul investitiilor totale din 2009, care s-a ridicat la 30,2 miliarde euro, este sub nivelul inregistrat in 2008 (-36%) sau mai scazut cu 70% comparativ cu 2007”, ai incheiat consultantii BNP Paribas Real Estate.

BNP Paribas Real Estate este prezenta in 29 de tari, inclusiv prin aliantele sale (parteneriate comerciale cu Austria, Canada, Cipru, Statele Unite, Grecia, Irlanda de Nord, Japonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia si Ucraina), avand 129 de birouri la nivel mondial.

Citeste si Fondurile oportunistice cauta ceva imposibil de gasit acum in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri