Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a obtinut anul trecut un profit net de numai 665.000 lei (157.000 euro), de peste 12 ori mai mic decat in 2008, in conditiile in care veniturile totale s-au comprimat de peste trei ori, potrivit unui comunicat transmis Bursei.
Compania raportase in 2008 un profit net de 8,26 milioane lei.

Desi numarul de contracte incheiate anul trecut a fost in crestere, Impact precizeaza ca rezultatul a fost afectat de reducerea marjei si de pierderile financiare rezultate din diferentele de curs valutar, scrie NewsIn.

Compania a atras in 2009 venituri totale de numai 78,22 milioane lei (18,45 milioane euro), de peste trei ori sub nivelul incasarilor din 2008, de 254,42 milioane lei. Cheltuielile Impact s-au redus anul trecut la 77,39 milioane lei (18,25 milioane euro), de la 244,13 milioane lei.

"Conform strategiei anuntate acum un an, compania a fost focusata pe adaptarea la noile conditii de piata prin reducerea cheltuielilor, reproiectarea noilor proiecte de pe planseta, consolidarea pozitiei pe piata in noul context economic, precum si reducerea numarului de investitii in curs", potrivit comunicatului transmis de companie.

Dezvoltatorul a anuntat recent ca a vandut anul trecut 161 de apartamente in cadrul proiectul Greenfield, amplasat intre padurile Baneasa si Tunari, iar pentru alte 40 a incheiat contracte de inchiriere cu optiunea de cumparare.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in in 200 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu. Actionarii principali ai companiei sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor. Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer International Equity Fund) are o detinere de 9,99% din capitalul social, iar Templeton GIT Emerging Markets apare in actionariat cu o participatie de 6%.

Compania are o valoare de piata de 173 milioane lei (42 milioane euro), corespunzatoare ultimului pret din piata, de 0,8650 lei/unitate. Titlurile Impact se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul IMP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri