La sfarsitul anului trecut, chiriile medii pentru spatiile de birouri variau intre 18-20 euro/mp /luna in zonele centrale, intre 14-15 euro/mp/luna in zonele semi-centrale, coborand pana la 10-12 euro/mp/luna in zonele periferice ale Capitalei.

La aceste sume se adauga costul parcarii, care variaza intre 90 si 120 euro/ /luna si costurile serviciilor, cuprinse intre 2,5-5 euro/mp/luna, in functie de zona in care se afla spatiul inchiriat.

„Chiriile isi vor mentine trendul descendent din 2009, cu o scadere aditionala de 10-15%. In zonele unde ratele de neocupare inregistreaza un nivel ridicat, am putea asista la scaderi ale chiriilor de peste 20%”, sustin reprezentantii companiei Colliers.

In 2009, rata de neocupare a ajuns, in medie, la 18%, in zona centrala atingand 10%, in timp ce in zona periferica, rata de neocupare pentru spatiile de birouri a atins un nivel record de 30%.

„Pentru zona centrala, estimam ca rata de neocupare nu va depasi 10% in acest an, in vreme ce pe piata birourilor in ansamblu, rata de neocupare este asteptata sa atinga 20-25%”, se mai arata in raportul mentionat.

Citeste si Proprietarii ofera luni gratis pentru a convinge companiile sa se mute.