Dupa ce anul trecut, chiriile pentru spatiile de birouri din Bucuresti au scazut 20% fata de anul 2008, in acest an scaderile vor continua cu 10-15%, chiar cu peste 20% in zonele unde rata de neocupare a atins deja un nivel ridicat, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
La sfarsitul anului trecut, chiriile medii pentru spatiile de birouri variau intre 18-20 euro/mp /luna in zonele centrale, intre 14-15 euro/mp/luna in zonele semi-centrale, coborand pana la 10-12 euro/mp/luna in zonele periferice ale Capitalei.

La aceste sume se adauga costul parcarii, care variaza intre 90 si 120 euro/ /luna si costurile serviciilor, cuprinse intre 2,5-5 euro/mp/luna, in functie de zona in care se afla spatiul inchiriat.

„Chiriile isi vor mentine trendul descendent din 2009, cu o scadere aditionala de 10-15%. In zonele unde ratele de neocupare inregistreaza un nivel ridicat, am putea asista la scaderi ale chiriilor de peste 20%”, sustin reprezentantii companiei Colliers.

In 2009, rata de neocupare a ajuns, in medie, la 18%, in zona centrala atingand 10%, in timp ce in zona periferica, rata de neocupare pentru spatiile de birouri a atins un nivel record de 30%.

„Pentru zona centrala, estimam ca rata de neocupare nu va depasi 10% in acest an, in vreme ce pe piata birourilor in ansamblu, rata de neocupare este asteptata sa atinga 20-25%”, se mai arata in raportul mentionat.

Citeste si Proprietarii ofera luni gratis pentru a convinge companiile sa se mute.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri