La sfarsitul anului trecut, oferta de apartamente noi nevandute din Bucuresti era de 9.000 de unitati, 6.000 de unitati provenind de la dezvoltatori si alte 3.000 de la investitori, se arata intr-o analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Cele 6.000 de apartamente nevandute se gasesc in 35 de proiecte, dintre care o parte sunt deja livrate, iar celelalte in constructie.

“Cateva proiecte care s-au bucurat de succes in timpul perioadei de efervescenta a pietei rezidentiale, 100% vanzari in faza de proiect, au fost grav afectate in 2009. Apartamentele au fost finalizate in mijlocul crizei financiare, cand numeroase ante-contracte au fost reziliate, intrucat cumparatorii nu au mai putut onora tranzactia finala”, sustin consultantii Collliers.

In acest an, cererea reala de locuinte va depinde in mare masura de programul Prima Casa si de alte masuri guvernamentale, precum 5% TVA pentru toate apartamentele noi, indiferent de pret sau suprafata, mai spun consultantii.

In ceea ce priveste evolutia preturilor, cei de la Colliers estimeaza ca tendinta descendenta va continua, insa intr-un ritm mai lent. “Estimam ca scaderea preturilor in 2010 va fi una moderata, cu o valoare medie de pana la 10%”, au incheiat reprezentantii companiei de consultanta imobiliara.

Citeste si Peste 1.500 de apartamente care ar fi trebuit finalizate in 2010 vor fi intarziate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri