Patriciu pregateste terenul pentru noi investitii imobiliare

Fondul german Rutley European Property Limited, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul companiei Black Sea Global Properties Limited (BSGP), isi va schimba politica de investitii, astfel incat sa permita noi tranzactii imobiliare dupa data de 31 decembrie 2009.
Fondul controlat de Patriciu va avea si un nou nume - DP Property Europe Limited.

Adunarea generala a actionarilor Rutley European Property Limited va propune pe 18 martie schimbarea politicii de investitii a fondului, astfel incat sa poata fi facute noi investitii dupa data de 31 decembrie 2009 si sa creasca viteza de aprobare a tranzactiilor cu 95%, se arata intr-un comunicat al Rutley.

De asemenea, adunarea actionarilor va propune schimbarea numelui fondului in DP Property Europe Limited.

Compania controlata de Dinu Patriciu, BSGP, care detine 73,55% din actiunile Rutley, a anuntat ca va vota pentru aprobarea tututor deciziilor propuse de adunare.

Valoarea fondului de investitii a crescut cu 0,3% in a doua jumatate a anului trecut, aceasta fiind prima apreciere a proprietatilor imobiliare detinute de Patriciu prin intermediul fondului german de investitii, de la declansarea crizei financiare.

Dupa preluarea controlului Rutley, BSGP a anuntat ca are ca scop dezvoltarea companiei prin achizitii strategice menite sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene. Pe langa Germania, Rutley mai detine proprietati in Suedia si Polonia.

La sfarsitul anului trecut, britanicul Michael Lloyd, cel care timp de opt ani a condus proiectul Baneasa din nordul Bucurestiului, a fost numit in conducerea fondului Rutley European Property Limited.

Portofoliul de proprietati al Rutley European Property Limited


Tara Sector al pietei Suprafata inchiriabila (mp) Randamentul anual al investitiei (%)
Germania Birouri 92.126 7,90
Germania Retail 107.256 8,41
Germania Mixt 52.974 7,80
Polonia Birouri 32.123 8,42
Suedia Birouri 75.085 10,19
Belgia Birouri 7.614 8,73
Olanda Birouri 13.954 8,68
Franta Birouri 1.863 8,48


Sursa tabel:
rutleyeuropean.com

Citeste si:
PODCAST | Omul de afaceri Ion Sturza crede că economia ar putea...
PODCAST | Omul de afaceri Ion...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri