Valoarea centrului comercial City Mall a continuat sa scada in 2009, pana la 32,9 milioane de euro, cu 36% mai putin fata de valoarea estimata la jumatatea anului trecut, potrivit unui raport al fondului australian de investitii APN/UKA European Retail Trust, care a platit de trei ori mai mult pentru acest proiect in urma cu patru ani.

La sfarsitul lunii iunie 2009, City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei, era evaluat la 51,6 milioane de euro. Sase luni mai tarziu, valoarea City Mall s-a prabusit pana la 32,9 milioane de euro, potrivit raportului citat. In 2006, APN/UKA European Retail Trust a platit 103,5 milioane de euro pentru mall-ul de la Eroi Revolutiei.

De asemenea, City Mall s-a aflat pe lista cu proiecte scoase la vanzare de APN/UKA European Retail Trust in a doua jumatate a anului trecut, insa australienii nu au primit „nicio oferta rezonabila din punct de vedere al pretului”.

City Mall are o suprafata totala de 38.000 mp, dintre care 1.000 mp sunt terase pentru public. Cladirea este structurata pe trei subsoluri, parter si 4 etaje, oferind o suprafata pentru inchiriat de 19.000 mp.

Printre chiriasii mall-ului se numara: Hondos Center, Motor Jeans, Camel Active, Meli Melo, Killtec, Stone Creek, Kenvelo, Office Shoes, Columbia Sportswear, Sprider, Benvenuti, Lotto, Triumph, Jolidon, TinaR , Skiny, Cityplex, Laser Maxx, KFC, Springtime, Burger King, City Bistro si Costa Cofee.

In luna ianuarie, reprezentantii City Mall au anuntat ca au decis sa amane proiectul de birouri, care ar fi trebuit finalizat in acest an, avand o suprafata de aproape 5.000 mp.

O luna mai tarziu, a fost incheiat un parteneriat cu compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pentru a atrage noi chiriasi, 25% din numarul total de magazine existente urmand sa fie inchiriate sau reinchiriate.

City Mall se afla in proprietatea fondului de investitii APN/UKA European Retail Trust, prin compania Victoria Holding S.A., administratorul direct al mall-ului. Fondul australian a devenit noul proprietar City Mall in toamna anului 2006, in urma achizitionarii partilor sociale ale Victoria Holding, tranzactia fiind estimata la 103,5 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si