Pe piata imobiliara incep sa-si faca aparitia noi sisteme de creditare, puse la punct de institutii nonbancare. Conditiile sunt, in general, similare celor impuse de banci. Un astfel de produs a fost lansat de compania Impact, iar termenul de rambursare a imprumutului este de maximum sase ani.
Compania Impact a lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, un program de credite imobiliare destinat persoanelor care doresc sa achizitioneze locuinte construite sub aceasta marca. Programul FinD-L se doreste a fi o completare a ofertei de credite imobiliare ipotecare a bancilor si este destinat clientilor nostri, a declarat Florin Chirita, director de marketing si vnzari la Impact.

Conditii

Pentru obtinerea mprumutului, contractantul trebuie sa prezinte un dosar minimal care sa ateste disponibilitatile financiare si, de asemenea, sa achite un avans de 20% din costul locuintei. Mutarea n noul imobil se va derula n maximum patru luni de la aprobarea creditului. n momentul mutarii, trebuie achitata contravaloarea a 8% din valoarea creditului. mprumutul se acorda n lei, pentru o perioada cuprinsa intre doi si sase ani, si nu exista o limita de vrsta pentru obtinerea sumei necesare. Dobnda perceputa este de aproximativ 14% si reprezinta nivelul BUBOR, la care se adauga ntre 6 si 9%.

Contractantul devine proprietar n momentul n care achita 70% din suma totala sau cnd opteaza pentru trecerea la un credit bancar. Dreptul de a locui in casa respectiva este stabilit prin contract. Programul de creditare este valabil n limita stocului disponibil de locuinte al societatii Impact. Compania detine, n prezent, un portofoliu de 70 de vile, situate n Bucuresti, Oradea, Constanta si Ploiesti, pentru care se vor acorda credite n cadrul programului FinD-L.

Spre categoria I la Bursa

Dezvoltatorul imobiliar Impact este cotat la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) din 1996, iar pentru viitorul apropiat, compania isi propune sa listeze titlurile la categoria I a pietei de capital.
Consideram ca activitatea economico-financiara, profiturile nregistrate, capitalul social actual si dispersia mare a actiunilor Impact constituie elemente incontestabile n satisfacerea criteriilor cuprinse n regulamentul de promovare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. In opinia noastra, trecerea la categoria I a Bursei va confirma faptul ca domeniul imobiliar si de constructii este reprezentativ pentru economia romneasca, alaturi de alte sectoare fierbinti, se arata ntr-un comunicat al companiei Impact. Conform aceleiasi surse, Impact va ncepe procedurile necesare listarii n baza unei decizii a Consiliului de Administratie al societatii.

Compania de dezvoltare imobiliara si constructii a realizat, n primele sase luni ale acestui an, venituri totale de aproximativ 87 de milioane de lei si un profit de 8,3 milioane de lei. La nceputul anului 2005, Impact avea peste 4.100 de actionari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri