Pe piata imobiliara incep sa-si faca aparitia noi sisteme de creditare, puse la punct de institutii nonbancare. Conditiile sunt, in general, similare celor impuse de banci. Un astfel de produs a fost lansat de compania Impact, iar termenul de rambursare a imprumutului este de maximum sase ani.
Compania Impact a lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, un program de credite imobiliare destinat persoanelor care doresc sa achizitioneze locuinte construite sub aceasta marca. „Programul FinD-L se doreste a fi o completare a ofertei de credite imobiliare ipotecare a bancilor si este destinat clientilor nostri“, a declarat Florin Chirita, director de marketing si vânzari la Impact.

Conditii

Pentru obtinerea împrumutului, contractantul trebuie sa prezinte un dosar minimal care sa ateste disponibilitatile financiare si, de asemenea, sa achite un avans de 20% din costul locuintei. Mutarea în noul imobil se va derula în maximum patru luni de la aprobarea creditului. În momentul mutarii, trebuie achitata contravaloarea a 8% din valoarea creditului. Împrumutul se acorda în lei, pentru o perioada cuprinsa intre doi si sase ani, si nu exista o limita de vârsta pentru obtinerea sumei necesare. Dobânda perceputa este de aproximativ 14% si reprezinta nivelul BUBOR, la care se adauga între 6 si 9%.

Contractantul devine proprietar în momentul în care achita 70% din suma totala sau când opteaza pentru trecerea la un credit bancar. Dreptul de a locui in casa respectiva este stabilit prin contract. Programul de creditare este valabil în limita stocului disponibil de locuinte al societatii Impact. Compania detine, în prezent, un portofoliu de 70 de vile, situate în Bucuresti, Oradea, Constanta si Ploiesti, pentru care se vor acorda credite în cadrul programului FinD-L.

Spre categoria I la Bursa

Dezvoltatorul imobiliar Impact este cotat la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) din 1996, iar pentru viitorul apropiat, compania isi propune sa listeze titlurile la categoria I a pietei de capital.
„Consideram ca activitatea economico-financiara, profiturile înregistrate, capitalul social actual si dispersia mare a actiunilor Impact constituie elemente incontestabile în satisfacerea criteriilor cuprinse în regulamentul de promovare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. In opinia noastra, trecerea la categoria I a Bursei va confirma faptul ca domeniul imobiliar si de constructii este reprezentativ pentru economia româneasca, alaturi de alte sectoare fierbinti“, se arata într-un comunicat al companiei Impact. Conform aceleiasi surse, Impact va începe procedurile necesare listarii în baza unei decizii a Consiliului de Administratie al societatii.

Compania de dezvoltare imobiliara si constructii a realizat, în primele sase luni ale acestui an, venituri totale de aproximativ 87 de milioane de lei si un profit de 8,3 milioane de lei. La începutul anului 2005, Impact avea peste 4.100 de actionari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
BCR lanseaza prima platforma digitala pentru credite ipotecare