Acordul dintre Fondul de Garantare si bancile care vor sa acorde finantare ar putea fi semnat pana vineri, ceea ce inseamna ca programul Prima Casa ar urma sa fie aplicabil incepand de luni, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Astazi voi incerca sa pun la masa Fondul (National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) si Asociatia Romana a Bancilor. Practic, documentul care trebuie agreat este gata. In mod normal, daca nu exista modificari, ar trebui ca pana vineri sa fie semnat si Programul sa intre pana luni in functiune", a afirmat Sebastian Vladescu (foto), citat de NewsIn.

Executivul a aprobat un plafon de garantii pentru programul Prima Casa de 700 milioane euro in 2010 si a majorat valoarea garantiei pentru locuintele noi la 70.000 euro. In cazul persoanelor care se asociaza in vederea construirii de locuinte, garantia este de 75.000 euro.

La demararea programului, in iulie 2009, statul a fixat un plafon de garantii de 1 miliard euro, din care doar 60% a fost folosit pana in prezent. Ultimele date prezentate recent de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) arata ca au fost acordate 14.567 de garantii prin programul Prima Casa, in valoare totala de 608,3 milioane euro, 2.537 de dosare fiind finalizate in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si