Vilele incep, usor-usor, sa se ieftineasca. Pe fondul unei oferte tot mai mari, constructorii lasa la pret. Complexurile de vile rasar aproape peste noapte, acestea avand, potrivit specialistilor imobiliari cea mai mare dezvoltare de pe segmentul locuintelor. Cum oferta este mai mare si din ce in ce mai diversificata, si preturile sunt pe masura, adica pe o panta descendenta, spun dezvoltatorii imobiliari. Potrivit acestora, cea mai ieftina vila situata intr-un astfel de complex costa, pana nu demult, intre 70.000 si 80.000 de euro. Preturile au inceput sa scada simtitor, locuintele din aceste complexuri devenind accesibile unei mai largi categorii de clienti. Potrivit analistilor imobiliari, scaderea de preturi a acestor locuinte s-a datorat atat cresterii cererii, cat si puterii de cumparare tot mai mare a tinerilor care intentioneaza sa achizitioneze o astfel de vila, in defavoarea mutarii intr-un apartament de bloc. Asadar, potrivit constructorilor, pe piata "vilelor" au aparut preturi ce variaza intre 60.000 si 70.000 de euro. Ce-i drept, spun acestia, sunt dintre cele mai ieftine, dar este un inceput.

La targul de vile desfasurat recent in Capitala, oferta a fost bogata, insa preturile extrem de mari. Marea majoritate a "proiectelor" prezentate cu acea ocazie aveau preturi de peste 100.000 de euro, ceva mai accesibila fiind casa din lemn, careia romanul i-a schimbat in ultima perioada destinatia de casa de vacanta, in casa de locuit. Dar si aceea avea pretul de 60.000 de euro, in care nu intrau costurile aferente terenului pe care va fi amplasata casa, a fundatiei si a altor lucrari indispensabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri