Orascom Development Holding AG, companie condusa de miliardarul Samih Sawiris, vrea sa cheltuiasca 5 miliarde lire egiptene (913 milioane dolari) pentru construirea unor locuinte ieftine in Europa si in Orientul Mijlociu, cu scopul de a genera un ritm mai puternic de crestere, scrie Bloomberg.
Compania tinteste Romania, Turcia si Irak, a spus Sawiris. Grupul a investit deja un miliard de lire egiptene din acesti bani pentru a construi locuinte in Egipt, arata NewsIn.

Orascom Development a cumparat 2 milioane de metri patrati de teren in Romania pentru un proiect rezidential cu costuri reduse si va incepe sa vanda locuinte pana la sfarsitul anului, a spus Sawiris.

"Proiectele noastre au ca obiectiv cresterea cererii in urmatorii zece ani", a declarat Sawiris, ce controleaza circa 60% din companie. "Investitiile pe termen scurt prezinta riscuri mai mari, din cauza expunerii la declinul pietelor".

Compania, care dezvolta cu precadere statiuni turistice, a pus bazele diviziei imobiliare low cost la sfarsitul lui 2006. "Afacerea prezinta profitabilitate pe termen lung", a spus Sawiris. El estimeaza ca aceasta divizie va contribui cu pana la 20% la veniturile grupului in urmatorii doi ani, dublu fata de nivelul actual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri