Retailerul suedez de fashion H&M (Hennes&Mauritz) poarta discutii pentru inchirierea mai multor spatii comerciale in Bucuresti, o intrare pe piata locala fiind posibila anul viitor sau, cel tarziu, in 2012, potrivit reprezentantilor companiei de consultanta Krammer & Wagner.
Consultantul imobiliar Krammer & Wagner, cunoscut pentru inchirierea parcului de retail Militari Shopping Centre, a fost numit agent de inchiriere pentru proiectele Coresi Shopping City, dezvoltat de Centerra Capital Partners in Brasov si pentru Promenada Mall, dezvoltat de Raiffeisen evolution.

„Pentru Promenada am fost numiti agent exclusiv de inchiriere in luna decembrie 2009. In prezent, ne aflam in negocieri cu retailerii H&M, Decathlon si C&A. Mall-ul trebuie sa fie gata pana la sfarsitul anului 2012, insa cred ca cei de la H&M vor intra mai devreme pe piata, cel mai probabil anul viitor in cadrul unor proiecte deja finalizate”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Scurtu (foto), head of leasing and legal department al companiei Krammer & Wagner.

Reprezentantii Reiffeisen evolution nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a confirma informatia. Surse din piata au declarat insa ca suedezii de la H&M sunt in negocieri cu mai multe centre comerciale finalizate din Bucuresti, printre variantele posibile numarandu-se Plaza Romania sau Sun Plaza. Oficialii Anchor Grup, proprietarul centrului comercial Plaza Romania, nu au comentat insa aceasta informatie.

„Pentru Coresi, in Brasov, purtam negocieri avansate cu OBI si Kika pentru prima faza a proiectului, iar pentru a doua faza negociem cu C&A si H&M”, a adaugat Sorin Scurtu.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii Centerra Capital Partners, dezvoltatorul Coresi Shopping City, a infirmat declaratiile. „Nu suntem in negocieri mai avansate cu OBI sau Kika decat suntem cu alti retaileri de mobila si bricolaj. In ceea ce priveste discutiile pentru a doua faza a proiectului, acestea ies din discutie”, au explicat cei de la Centerra Capital Partners, afirmand ca au desemnat compania Krammer & Wagner in urma cu un an pentru inchirierea proiectului, alaturi de o echipa interna a dezvoltatorului.

Unul din motivele pentru care consultantii imobiliari mizeaza pe intrarea celor de la H&M pe piata locala in urmatorii doi ani este nivelul scazut al chiriilor si gradul de neocupare din piata de retail.

Este foarte greu pentru un proprietar de mall din Bucuresti sa mai obtina acum o chirie de 30 euro/mp/luna, iar pentru un centru comercial dintr-un oras secundar este greu sa obtina o chirie mai mare de 17-18 euro/mp/luna”, a incheiat Sorin Scurtu, de la Krammer & Wagner.

H&M opereaza in 36 de tari, avand peste 2.000 de magazine si 74.000 de angajati. Cea mai mare piata este Germania, urmata de Marea Britanie si Suedia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
TOP 10: companiile de consultanta imobiliara dupa cifra de afaceri
Setari Cookie-uri