La sfarsitul anului 2009, Ablon planuia sa dezvolte in Bucuresti sase proiecte imobiliare, in zonele Pipera, Tunari, Mogosoaia, Drumul Taberei , Otopeni si Mihai Bravu, care urmau sa totalizeze 680.000 mp.

Cele sase terenuri, pe care urmau sa fie construite doua proiecte rezidentiale, doua de birouri si doua mixte, valorau la sfarsitul anului trecut doar 60 milioane de euro, comparativ cu 104 milioane de euro, valoare estimata la finele anului 2008.

Toate proiectele au fost oprite insa pe termen nelimitat, singurul aflat in constructie fiind Sunset Resideces, din Drumul Taberei, care totalizeaza 2.120 de apartamente dispuse in 10 cladiri.

„Compania a decis sa opreasca orice initiativa de marketing si de constructie pentru prima faza a proiectului Sunset Residences pana cand conditiile financiare si cele ale pietei imobiliare vor deveni mai optimiste”, se arata in raportul anual al dezvoltatorului.

Recent, Ablon a anuntat ca Daniel Avidan a demisionat din functia de director al companiei, dupa un an de activitate. El a fost inlocuit de Adrienn Lovro, in varsta de 40 de ani.

Compania a fost fondata in anul 1993 la Budapesta si inregistrata in Insulele Guernsey, fiind prezenta pe piata locala din anul 2006. La nivel global, in anul 2009 pierderile companiei au fost de 16,3 milioane de euro.

Citeste si Dezvoltatorul Ablon continua doar 3 proiecte din 21.