Divizia de asigurari de viata a grupului ING a inchiriat o suprafata de 4.000 mp de birouri in cadrul proiectului Amera Tower din Cluj-Napoca, care va gazdui din luna iulie sediul Centrului Regional de Servicii ING Asigurari, a anuntat consultantul imobiliar DTZ Echinox, intermediarul tranzactiei.
In sediul din Cluj vor lucra angajatii ING Asigurari care asigura suport filialelor din Republica Ceha, Republica Slovaca, Ungaria, Polonia, Romania, Grecia si Spania, gazduind operatiunile de asigurari de tip back office si departamentele financiar, contabilitate si IT.

Aproximativ trei sute de angajati ai ING se vor muta in Amera Tower (foto sus) in acest an, in timp ce alti sapte sute se vor alatura echipei pana in 2013.

Cladirea de birouri Amera Tower, amplasata fosta pe platforma industriala Baciu, are treisprezece etaje, ce totalizeaza o suprafata totala de 8.900 de mp si 131 de locuri de parcare. Proiectul apartine companiei Amera Grup, controlata de omul de afaceri clujean Adam Ambrus (foto jos). Printre chiriasii Amera Tower se numara companiile KLV GLOBAL, Amera Grup, Outokumpu, Ziegler Romania, Ip Control, AVE si Aludesign.


Pentru spatiile din Amera Tower, chiriile incep de la 11 euro/luna/mp plus TVA, la care se adauga chiria pentru parcare, 25 sau 30 euro/luna/loc de parcare plus TVA, si serviciile de administrare, in valoare de 3 euro/mp plus TVA, potrivit informatiilor de pe pagina web a proiectului.

"Piata de birouri din Cluj-Napoca insumeaza aproximativ 55.000 de mp inchiriabili, urmand ca in 2010 sa mai fie livrata o suprafata de birouri de pana la 10.000 de mp. Astfel, cu un stoc de spatii de birouri relativ redus si cu o rata de neocupare de numai 3-5%, chiriile din locatiile prime de birouri din Cluj variaza intre 13 si 15 euro/ mp/luna”, sustin consultantii DTZ Echinox.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro in anul 2008.

Citeste si Pariul birourilor din provincie: De ce aleg multinationalele sa se extinda in tara.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri