Dezvoltatorul Atrium Centers, care a inaugurat ieri primul mall din Arad, a vandut 50% din participatia in proiect catre Arcadom Construction Company, constructorul maghiar al mall-ului, in schimbul sumei de 6 milioane de euro.

Pentru cele 50% din actiuni, Arcadom a platit 6 milioane de euro si s-a angajat sa ramburseze, impreuna cu Atrium Centers, imprumutul de 59 milioane euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea proiectului, a declarat, pentru Wall-Street, Michael Israeli (foto), managing partner Atrium Centers.

Tranzactia a avut loc dupa ce fondul de investitii britanic Carpathian, care detinea 75% din proiectele Atrium Centers din Arad si Cluj, si-a vandut participatia catre compania controlata de Michael Israeli si alti manageri-cheie ai Atrium Centers. Fondul de investitii inca detine cate 75% din celelalte proiecte anuntate de Atrium Centers in Romania, la Satu Mare si Baia Mare.

“Vom continua la Cluj fara Carpathian si vom cauta sa incheiem un joint-venture cu alti parteneri puternici. Inclusiv, posibil, cu Arcadom”, a spus Israeli. Fondatorul Atrium Centers a adaugat ca proiectul din Cluj a atras atentia si unor fonduri de investitii, cu care va purta negocieri in urmatoarele luni.

Israeli ia in considerare si cumpararea participatiei detinute de Carpathian in celelalte proiecte ale sale, din Baia Mare si Satu Mare, odata ce isi va gasi parteneri.

Atrium Centers Arad are o suprafata inchiriabila de 30.000 mp si a fost deschis ieri, avand un grad de inchiriere de 92%. Printre chiriasii mall-ului se numara C&A, New Yorker, Humanic, Hervis, Deichmann, Kenvelo, Motivi, Orsay, Benetton, B&B, Sephora, Adidas, Altex, Diverta, Reserved si Billa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si