Cea mai mare diferenta intre oferte, de circa 8,5%, se observa in cazul garsonierelor. Daca agentiile practica un pret mediu de 1.291 euro/mp util, pentru acelasi tip de proprietate, persoanele particulare cer in medie 1.401 euro/mp util.

O diferenta mai mica, de 7,4%, se regaseste in cazul apartamentelor cu doua camere, unde pretul mediu solicitat de agentii este, in prezent, de 1.270 euro/mp util, in timp ce proprietarii asteapta un pret mediu de 1.364 euro/mp.

“Proprietarii tind sa isi seteze asteptarile prea sus, raportandu-se in mod subiectiv la povestile de succes ale altor proprietari care au reusit sa incheie tranzactii spectaculoase in perioada de varf a pietei”, a declarat Adrian Erimescu (foto), director general al portalului imobiliare.ro.

Pentru apartamentele cu trei camere, pretul mediu listat de proprietari este de 1.313 euro/mp util, cu 7,8% mai mare fata de cel al agentiilor imobiliare, respectiv 1.218 euro/mp.

Imobiliare.ro a fost lansat in ianuarie 2000 si are peste 16.000 de vizitatori unici pe zi. Actionarul majoritar al portalului este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar.