Locuintele vechi sunt depasite din punct de vedere al confortului termic, al structurii de rezistenta si compartimentarii, iar nivelul chiriilor este prea mare, considera Ionut Negoita, proprietarul companiei care dezvolta ansamblul Confort City din sudul Bucurestiului.
“Apartamentele vechi sunt depasite din punct de vedere al confortului termic, al structurii de rezistenta si compartimentarii. Nu dispun de facilitati privind locurile de joaca, lifturile sunt foarte vechi, iar locurile de parcare sunt foarte putine. In plus, in urma modificarilor facute fara aviz in multe dintre apartamente, exista un pericol ridicat in caz de cutremur. Cred ca, in prezent, chiriile sunt prea mari pentru locuintele vechi”, a declarat Ionut Negoita (foto), proprietarul dezvoltatorului Domus Stil.

Fratii Negoita au dezvoltat, prin intermediul companiei Domus Stil, ansamblul Confort City, amplasat in zona Vitan Barzesti, care cuprinde 1.680 de apartamente. Preturile pornesc de la 39.500 euro plus TVA pentru o garsoniera si ajung la 74.000 euro plus TVA pentru apartamentele cu trei camere.

In ceea ce priveste achizitia de locuinte, Negoita este de parere ca acum este momentul potrivit, intrucat preturile apartamentelor noi au atins pragul de jos.

“Nu ar trebui sa achizitioneze «pe hartie» pentru a nu-si asuma riscuri privind finalizarea proiectului. Un alt sfat pe care l-as da unui potential cumparator ar fi ca la semnarea contractului sa fie verificati metri patrati reali”, subliniaza Ionut Negoita.

Ca si alti dezvoltatori, proprietarul Domus Stil crede ca programul Prima Casa ar fi fost trebuit sa se adreseze doar locuintelor noi, insa cum acest lucru nu este posibil, Negoita spune ca blocurile vechi ar trebui expertizate pentru a corespunde structural pe o perioada de 30 de ani. “Aceasta conditie era necesara pentru ca ea reprezinta perioada pentru garantia guvernamentala. Cred ca numarul locuintelor care s-ar incadra in aceste conditii ar fi mult mai mic”, explica el.

Un posibil efect al noilor masuri adoptate in programul Prima Casa 2 ar putea fi scumpirea locuintelor, spune Negoita, care nu crede ca piata va oferi noi oportunitati datorita acestei mariri.

“Prin ridicarea plafonului de imprumut la 60.000 – 75.000 euro pentru un apartament de trei camer, vor beneficia mai putine persoane de posibilitatea de a face acest imprumut. Practic, se reduce numarul potentialilor cumparatori cu aproximativ 20%”, a incheiat Ionut Negoita.

Compania Domus Stil a fost infiintata in anul 2005 si a dezvoltat proiectele Confort Residence, amplasat in zona Pipera-Voluntari si Confort Park, in apropiere de Rin Grand Hotel.

Citeste si Prima Casa de 80.000 euro? Dezvoltatorii vor fi tentati sa ridice preturile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri