Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale eliberate in luna februarie a scazut cu 39,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2.272 de autorizatii, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

“In luna februarie a.c. au fost eliberate 2.272 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 19,3% fata de luna ianuarie si in scadere fata de luna februarie 2009 cu 39,2%”, se arata in comunicatul INS.

Din cele 2.272 de autorizatii eliberate in luna februarie, 66,8% sunt pentru zona rurala.

In luna februarie au fost eliberate cu 1.467 mai putine autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale fata de aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-296 autorizatii), Nord-Est (-262 autorizatii), Sud-Est (-240 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-207 autorizatii).

In total, in primele doua luni ale acestui an au fost eliberate 4.176 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 32,7% fata de perioada similara a anului precedent. Cele mai mari scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-412 autorizatii), Sud-Est (-344 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-300 autorizatii).

Fata de luna ianuarie a.c., cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (+79 autorizatii), Vest (+68 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+65 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+60 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Nord-Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale (-26 autorizatii).

Citeste si Muncitorii lucreaza doar pe un sfert din santierele aflate in sudul tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Avans de 10% a numarului autorizatiilor de constructie pentru locuinte