Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost redeschisa publicului la doua luni dupa ce mai multi vizitatori au ramas blocati in lift la etajul 124, unde se afla turnul de observatie, potrivit publicatiei Arabian Business.
Burj Khalifa (foto) are o inaltime de peste 800 de metri, dezvoltata pe 160 de etaje, iar la etajul 124 a fost amenajat un punct de observatie pentru turisti, denumit At the Top.

Costul unui bilet de intrare catre punctul de observatie este de circa 20 de euro, in cazul in care se fac rezervari pentru o anumita data si ora, sau de aproximativ 81 de euro, pentru vizitele neprogramate, conform datelor publicate pe pagina web a turnului Burj Khalifa.

Emaar Properties, dezvoltatorul proiectului Burj Khalifa, a anuntat in luna februarie ca va restrictiona accesul publicului catre punctul de observatie pentru a realiza mai multe lucrari de mentenanta. Anuntul a fost facut dupa ce mai multi turisti au ramas blocati in lift in timp ce urcau la etajul 124.

Cea mai inalta cladire din lume cuprinde si un hotel Armani, de cinci stele, cu 160 de camere, ce ar urma sa fie inaugurat pe 21 aprilie, desi data initiala a deschiderii era 18 martie.

Burj Khalifa a fost inaugurata la inceputul anului, sub denumirea de Burj Dubai. Noul nume al cladirii a fost dat in onoarea sefului de stat al federatiei Emiratelor Arabe Unite, din care face parte Dubaiul, seicul Khalifa ben Zayed Al-Nahyan.

Cladirea are peste 1.000 de apartamente, 49 de etaje de birouri, patru piscine, un restaurant aflat la cea mai mare inaltime din lume (etajul 122) si o parcare cu 3.000 de locuri.

Burj Khalifa a fost dezvoltata de compania Emaar Properties, cunoscuta pentru constructia Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din Orientul Mijlociu. Dezvoltatorul mai detine si o participatie de 30% in cadrul Dubai Bank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Emirii din Dubai scot la vanzare varful celei mai inalte cladiri
Setari Cookie-uri