Compania de servicii medicale Sanador a inchiriat o cladire de 15.000 mp, amplasata pe strada Sevastopol, in apropiere de Piata Victoriei, in incinta careia va deschide in luna septembrie un spital generalist, a anuntat consultantul imobiliara DTZ Echinox, intermediarul tranzactiei.
Cladirea, cu o suprafata inchiriabila de 11.735 mp impartita in doua corpuri si o parcare subterana cu 200 de locuri de parcare, a fost dezvoltata de compania Castrum Corporation, controlata de omul de afaceri Gheorghe Mois.

“Aceasta tranzactie este importanta nu numai prin dimensiunea sa, fiind cea mai mare din ultimul an, ci si prin mesajul pozitiv pe care il transmite pietei. Se vede inca o data ca sectorul privat si-a adaptat activitatea la noile conditii economice si este pregatit sa intre in actiune si sa creasca in continuare”, a declarat Mihnea Serbanescu (foto), director general al companiei DTZ Echinox.

Sanador va inaugura in luna septembrie un spital cu o capacitate de 120 de paturi, in urma unei investitii de circa 40 milioane de euro.

Printre cladirile de birouri care vor fi livrate in acest an se mai numara Platinum Business & Convention Center (55.000 mp) Avrig Business Center (29.650 mp), Swan Office Park faza 1 (21.695 mp), Lakeview (19.700 mp) si Nusco Tower (17.000 mp).

“La nivelul trimestrului intai din 2010, estimam un volum de 281.000 mp inchiriabili de spatii de birouri disponibili, ceea ce plaseaza rata medie de neocupare la 18%”, sustin consultantii DTZ Echinox.

Compania Castrum Corporation este controlata in proportie de 100% de omul de afaceri Gheorghe Mois, din Satu Mare.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara. Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Sursa galerie foto:
sanador.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri