Baneasa Developments, dezvoltatorul mall-ului Baneasa Shopping City din nordul Bucurestiului, va investi 22 milioane de euro in extinderea zonei comerciale cu un cinematograf, un centru de divertisment si o benzinarie.
Cele trei faze ale planului de investitie includ un cinematograf multiplex, un centru de divertisment cu bowling, biliard, jocuri video si o benzinarie. In urma extinderii, zona comerciala a proiectului Baneasa se ma mari cu 25.000 mp.

Cinematograful va avea o suprafata totala de 15.000 mp, care se adauga la suprafata actuala a mall-ului Baneasa Shopping City, investitia fiind estimata la 19 milioane de euro. Acesta va avea incorporat 13 ecrane si o capacitate de peste 2.700 locuri. Constructia va incepe in primavara, iar inaugurarea este planificata pentru a doua jumatate a anului viitor.

Centrul de divertisment va avea o suprafata de 4.000 mp, va fi amplasat deasupra zonei de restaurante si cafenele a mall-ului, urmand sa fie deschis in primavara anului 2011, dupa o investitie de un milion de euro.

Benzinaria, cu o spalatorie auto si un restaurant drive-in incorporate, va necesita o investite de doua milioane de euro, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an.

Baneasa Shopping City, deschis in primavara anului 2008, are o suprafata totala de 85.000 mp si a necesitat o investitie de 150 milioane de euro.

Dezvoltatorul Baneasa Developments este parte a Baneasa Investment si a raportat pentru anul 2008 pierderi de 8,7 milioane de euro si o cifra de afaceri de 3,4 milioane de euro. Actionarul companiei este firma Spesso Trading Limited, inregistrata in Cipru.

Actionari principali ai Baneasa Investment sunt Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (49,88%), Herastrau SA (21,65%), International Business and Trainding Corporation (11,90%) si Comaliment SA (11,47%), potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri