Primul trimestru al anului a adus tranzactii cu spatii industriale de peste 30.000 mp, de trei ori mai mult fata de volumul tranzactiilor inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE).

„Evolutia pietei industriale romanesti in primele trei luni este una pozitiva, la fel cu cea a tarilor din Europa Centrala si de Est. Ne miscam inca incet, dar intr-un sens bun. Peste 30.000 mp au fost tranzactionati in primul trimestru in comparatie cu aceeasi perioada din 2009, cand s-au tranzactionat putin peste 10.000 mp”, a declarat Marian Orzu (foto), managerul departamantului industrial al CBRE.

Cea mai mare pondere in piata tranzactiilor , 70%, au avut-o spatiile de distributie, in timp ce tranzactiile cu spatii de productie au avut o cota de 30% in primul trimestru, potrivit specialistului CBRE.

In ceea ce priveste chiriile spatiilor industriale din Bucuresti, in primul trimestru acestea au coborat pana la 4,15 euro/mp, in scadere cu 2,35% fata de trimestrul precedent si cu 11,70% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Capitala Romaniei s-a clasat in acest an pe locul 36 in topul celor mai scumpe orase in functie de chiriile pentru spatiile industriale, in urcare cu doua locuri fata de anul trecut, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

Printre principalele tranzactii anuntate in acest an se numara Golden Foods, care a preinchiriat 6.000 mp spatii de depozitare in Millenium Logistic Park, Saint-Gobain Construction Products - 3.260 mp in Bucharest West, Pet Centar - 1.065 mp in Mega Center si Schachermayer - 1.700 mp in Centrul de distributie Monsena.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si