Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) lucreaza la un nou program de reabilitare termica a cladirilor, care va functiona in paralel cu actual program si ar putea fi lansat peste o saptamana, a spus Ioan Andreica, secretar de stat la MDRT.
„Noul program va functiona in paralel cu cel actual, insa va implica intr-o proportie mai mare proprietarii de apartamente, intrucat ne propunem sa acceleram anveloparea blocurilor”, a declarat Ioan Andreica, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Recent, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, a anuntat ca statul ar putea garanta creditele contractate de proprietari pentru reabilitarea termica a apartamentelor, iar MDRT ia in calcul un tip de credit ”in conditii atractive”, de care sa beneficieze proprietarii care isi reabiliteaza locuintele.

Reabilitarea termica a unui bloc cu patru etaje si cu 20 de apartamente costa 61 de euro pe metru patrat, fara TVA, in conditiile in care se asigura placarea fatadelor exterioare cu polistiren ignifugat cu o grosime de 10 cm si tamplarie PVC, potrivit standardelor de cost realizate de MDRT.

Astfel, costul termoizolarii unei garsoniere este de 2.257 euro, al unui apartament de doua camere de 52 mp este de 3.172 euro, iar al unui apartament de trei camere cu o suprafata de 66 mp este de 4.026 euro.

Guvernul a anuntat in luna martie ca 110 de blocuri sunt in pregatire pentru intrarea in programul de finantare pentru reabilitare termica in acest an, totalizand 3.494 de apartamente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri