Brasovul este cel mai ieftin oras din punct de vedere al preturilor pentru apartamente pe mp, arata un studiu realizat de portalul imobilar magazinuldecase.ro pe orasele Bucuresti, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca si Brasov.
Pretul de strigare al locuintelor din centrul Brasovului este de 840 euro/ mp, aceasta fiind cea mai scumpa zona a orasului, urmata de Racadau, unde pretul mediu al apartamentelor este de 700 euro/mp. Cel mai ieftin cartier din Brasov este Bartolomeu, unde metrul patrat se vinde cu un pret mediu de 495 euro, potrivit datelor furnizate de magazinuldecase.ro.

Brasovul este urmat de Sibiu in topul celor mai ieftine zone rezidentiale din tara, pretul mediu de strigare in cartierul Ciresica, unul dintre cele mai ieftine cartiere din Sibiu, fiind de 560 euro/mp. Cea mai scumpa zona este centrul Sibiului, cu un pret mediu de 922 euro/mp.

La fel ca si in Sibiu, centrul orasului Ploiesti, cuprinzand zone precum Bulevardul Republicii, Cantacuzino, Piata Mihai Viteazul si Caragiale, este de departe cea mai scumpa zona, cu un pret de strigare de 1.056 euro/mp. Cel mai ieftin cartier din Ploiesti din punct de vedere al preturilor pe mp este Cartierul Sud, unde pentru un apartament se cere 800 euro/mp.

Una dintre zonele ieftine ale orasului Cluj-Napoca este cartierul Zorilor. Aici, pretul mediu pe mp este de 800 euro, in timp ce in cartierul Marasti, pretul mediu de strigare ajunge la 1.500 euro/mp.

In Constanta, unul dintre cele mai ieftine cartiere este CET-ul, zona in care proprietarii scot imobilele la vanzare cu un pret mediu de 870 euro/mp. La polul opus se afla Tomis Nord si Faleza Nord, cunoscute drept unele dintre cele mai scumpe cartiere ale Constantei, cu un pret mediu de 1.000 euro/mp, potrivit studiului citat.

“In ceea ce priveste orasul Bucuresti, observam ca zona cea mai ieftina este sectorul 5, cu un pret mediu de strigare de 1.040 euro/ mp. La celalalt pol, cea mai scumpa zona din Bucuresti este sectorul 1, pretul mediu fiind de 1.300 euro/mp”, sustin cei de la magazinuldecase.ro.

Citeste si Top 5 cele mai ieftine zone rezidentiale din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Magazinele închise din mall-uri, pierderi de ZECI de MIL. euro în fiecare zi
Setari Cookie-uri