In Arad sunt prevazute sa fie deschise, in perioada urmatoare, mai multe centre comerciale, conform Raportului privind Starea Economica Sociala si de Mediu a municipiului, prezentat de autoritatile locale, investitiile depasind cateva sute de milioane de euro, transmite NewsIn.
Astfel, la sfarsitul acestui an urmeaza sa fie inaugurat complexul comercial Mercury, acest fiind amplasat pe fostul stadion Strungul. Complexul va avea o suprafata construita de 22.287 mp si parcare subterana.

Tot in acest an va fi deschis Dedeman, cel mai mare retailer de materiale de constructii si pentru amenajari interioare de tip Do It Yourself (DIY). Acesta este situat pe Calea Aurel Vlaicu, artera pe care a fost inaugurat recent Atrium Center Arad (foto).

Conform Raportului privind Starea Economica Sociala si de Mediu a municipiului, compania de dezvoltare a proiectelor imobiliare AFI Europe Romania va investi 294 milioane euro la Arad, intr-un proiect imobiliar mixt, pe terenul pe care a functionat IMAR SA.

Intr-o prima etapa, proiectul va cuprinde un centru comercial si o cladire de birouri in valoare de 103 milioane de euro, urmand ca restul sumei sa fie investita ulterior intr-un ansamblu rezidential. Turnul de birouri si complexul comercial vor totaliza 45.000 mp, iar ansamblul de locuinte va cuprinde o mie de unitati locative.

Complexul comercial AFI Palace va avea o suprafata inchiriabila de 33.000 mp si va cuprinde un supermarket, un cinematograf cu mai multe sali, o zona de petrecere a timpului liber, 140 de magazine si o parcare de 1.450 de locuri. Proiectul este amplasat in zona centrala a orasului, pe un teren de 80.000 mp, insa momentan a fost inghetat.

Grupul britanic Ice Properties va dezvolta centrul de shopping Ice Plaza Arad, cu o investitie de aproximativ 120 de milioane de euro. Ice Plaza Arad este pozitionat la iesirea din oras spre Timisoara.

Viitorul shopping center va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 55.500 de metri patrati si va include un mall structurat pe doua niveluri, cu o suprafata de 37.000 mp, un hipermarket cu 8.000 mp, un magazin de tip DIY cu 8.000 mp, un showroom auto si peste 70 de magazine. Centrul comercial va dispune si de o parcare cu 2.500 de locuri.

Tot in perioada urmatoare, Lidl Romania va deschide doua spatii comerciale. Unul va fi pe Calea Timisorii, iar al doilea pe Calea Aurel Vlaicu.

Autoritatile din Arad au mai anuntat ca SC General Invest SRL a demarat proiectul de construire a parcului comercial „ROMPARK“, care va fi amplasat la iesirea din Arad catre Deva. In cadrul parcului el vor fi construite depozite, platforme, locuinte de serviciu si sucursale ale unor banci comerciale. Pentru acest parc comercial, proiectantul prevede si spatii verzi pentru a reduce poluarea.

In acest an, fondul britanic de investitii Dawnay Day a inaugurat Atrium Center Arad, acest fiind deschis in luna martie. Atrium Center este un mall organizat pe 3 etaje, cu peste 150 de spatii comerciale, situat in centrul orasului Arad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri