Volumul investitiilor imobiliare in Romania a fost de 108,34 milioane de euro in primul trimestru, fata de cinci milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
Pana la sfarsitul anului, volumul total al investitiilor imobiliare ar putea ajunge la 500 milioane de euro, potrivit estimarilor companiei DTZ Echinox.

„Produsele urmarite vor fi cu precadere spatii comerciale si birouri, proprietati generatoare de venituri sigure pe termen lung, dar nu este exclus ca investitorii speculativi, cei mai activi pe piata in acest moment, sa vizeze si pachete de apartamente, al caror randament este dat de valorile reduse la care pot fi achizitionate in prezent”, a comentat Bogdan Sergentu (foto), head of valuations and consulting in cadrul DTZ Echinox.

La nivel european, volumul mediu trimestrial al investitiilor imobiliare a fost de 17,2 miliarde de euro in primul trimestru.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara. Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri