Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrari de infrastructura in zona 16 Februarie - Godeanu, urgenta acestora fiind justificata de edili prin deschiderea centrului comercial Colosseum, potrivit unui proiect de hotarare al CGMB.
Lucrarile, care ar urma sa dureze 12 luni, presupun realizarea a 1.319 metri de drum nou pe Soseaua Chitila, modernizarea soselei si construirea a doua pasaje pe strada Godeanu. Prin aceasta investitie se va crea un acces dinspre Soseaua Chitiliei catre viitorul centru comercial Colosseum, care fi construit in zona.

Dezvoltatorii proiectului Colosseum, societatea Nova Imobiliare, controlata de mai multi investitori britanici, vor pune la dispozitia primariei un teren pe care va fi prelungita linia se tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului, se arata in proiectul de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), citat de NewsIn.

Municipalitatea se angajeaza sa asigure, pentru firma Nova Imobiliare, dreptul de conectare si utilizare a sistemului public de canalizare ce traverseaza terenuri ale domeniului public, iar asta fara taxe si costuri afara de cele legale.

In hotarare se mai precizeaza ca lucrarile de modernizare si reabilitare a infrastructurii trebuie coordonate cu cele aferente complexului comercial, urmand sa fie finalizate simultan cu acestea.

In vara anului trecut, investitorii anuntau ca proiectul Colosseum reprezinta o investitie de circa 350 milioane de euro si va fi construit in doua faze. Prima faza presupune construirea unui parc comercial cu suprafata de 58.000 mp, iar apoi va fi dezvoltat un mall de 140.000 mp.

Lucrarile de constructii erau programate sa inceapa in toamna anului 2009, peste 70% din prima faza fiind inchiriata de catre Carrefour, Flanco, Altex si reteaua de magazine de bricolaj Leroy Merlin, insa nu au inceput nici pana in prezent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri