“Cresterea impozitelor, respectiv scaderea veniturilor personale, va reduce posibilitatea de economisire a populatiei si sansa de a accesa credite cu efect imediat, in scaderea drastica a cererii solvabile. De asemenea, pentru companiile din sectorul constructiilor, masura va conduce la cresterea costurilor, iar oferta pe piata rezidentiala va fi din ce in ce mai necompetitiva ca pret”, scrie Adrian Crivii (foto), pe blogul companiei Darian.

Seful Darian este de parere ca discrepanta intre cererea solvabila si oferta competitiva va crea un blocaj al tranzactiilor, care va accentua criza de pe piata imobiliara. In noile conditii, echilibrul intre cerere si oferta putandu-se realiza numai la un nivel scazut si numai pentru locuintele vechi, al caror pret va scadea mai accentuat.

“In aceste conditii, stocurile de locuinte noi vor deveni si mai inaccesibile, mai ales la preturile actuale, iar perspectiva unor noi dezvoltari va fi practic nula. Pot afirma ca decizia de crestere a TVA si cotei unice va fi groparul industriei imobiliare si nu numai in urmatoarea perioada”, afirma Crivii.

Citeste aici ce spune si seful Coldwell Banker despre majorarea cotei unice si a TVA.