Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in T1 2010, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, cu 19,5%, o scadere de 33,1% fiind evidentiata la lucrarile de reparatii capitale, potrivit INS.
Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de constructii noi, respectiv -30,4%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au raportat o crestere de 29,5%, potrivit NewsIn.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-43,4%) si la cladirile nerezidentiale (-29,7%). La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 1,2%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii (serie bruta), in trimestrul I 2010, comparativ cu trimestrul I 2009, s-a inregistrat o scadere de 20,9%. Pe elemente de structura au fost scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-36,1%) si la lucrarile de constructii noi (-28,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 25,4%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 41,0%, la cladirile nerezidentiale cu 30,1% si la constructiile ingineresti cu 1,2%.

Martie 2010 fata de februarie 2010

In luna martie 2010, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna februarie 2010 cu 35,9%, crestere raportata la lucrarile de reparatii capitale (+64,5%) si la lucrarile de constructii noi (+52,5%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 7,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 117,8%, la cladirile nerezidentiale cu 59,9% si la constructiile ingineresti cu 2,3%.

Institutul National de Statistica arata ca volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o crestere cu 2,3%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+17,6%) si la lucrarile de constructii noi (+9,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 17,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 97,9% si la cladirile nerezidentiale cu 12,6%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 25,6%.

Martie 2010 fata de martie 2009

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 22,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componente: la lucrarile de reparatii capitale (-33,8%), la lucrarile de constructii noi (-22,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-13,3%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele, astfel: la cladirile nerezidentiale cu 23,0%, la constructiile ingineresti cu 22,5% si la cladirile rezidentiale cu 21,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2010, comparativ cu luna martie 2009, a scazut cu 21,2%. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la toate componentele astfel: lucrarile de reparatii capitale (-30,0%), lucrarile de constructii noi (-24,4%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-8,8%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele, astfel: la cladirile rezidentiale cu 25,4%, la constructiile ingineresti cu 23,5% si la cladirile nerezidentiale cu 22,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri