Chiriile medii solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitala s-au stabilizat in ultima luna, cele mai mici chirii fiind intalnite in Rahova si Berceni, circa 150 euro/luna, arata un raport al portalului anunturiparticulari.ro.
Chiria medie solicitata de proprietarii pentru o garsoniera este de 264 euro, cu trei euro mai mare fata de pretul mediu al lunii trecute si cu 100 euro mai scazut fata de pretul mediu al lunii aprilie 2008.

Pentru apartamentele cu doua camere chiriile s-au stabilizat in jurul valorii de 367 euro, cu un euro mai putin fata de luna martie, insa cu 200 euro mai scazuta fata de pretul mediu al lunii aprilie 2008.

In cazul apartamentelor cu trei camere, pretul mediu solicitat de proprietarii in luna aprilie a ramas la aceeasi valoare, respectiv 531 euro.

“Diferenta semnificativa fata de luna trecuta o gasim in cazul apartamentelor cu patru camere, unde proprietarii au scazut pretentiile cu 50 de euro fata de luna martie, estimand ca valoarea medie a unei asemenea proprietati este in jurul a 736 de euro", se arata in comunicatul anunturiparticulari.ro.

Cele mai scazute chirii sunt in cartierul Rahova, urmat de Berceni, pretul unei garsoniere fara imbunatatiri pornind in Rahova de la 140 de euro, in Berceni de la 150 si ajungand in ambele zone la maximum 300 de euro pentru o garsoniera mobilata si utilata nou.

In Dristor, chiriile garsonierelor variaza intre 200 si 300 de euro, in functie de confort si pozitie in cartier, iar preturile apartamentelor cu doua si trei camere intre 250 si 500 de euro.

“Analizand evolutia chiriilor anilor trecuti, putem sa ne asteptam ca in urmatoarele luni de vara sa asistam la o scadere foarte usoara, urmata din toamna, de o crestere moderata pe anumite segmente cu cerere foarte mare, cum ar fi garsonierele si apartamentele cu doua camere”, se mai arata in comunicatul citat.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.

Citeste si De ce trebuie incheiat contractul de inchiriere a unei locuinte.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri