Cele trei ansambluri se vor adresa mai multor tipuri de cumparatori: pentru familie, denumit Bloom, pentru relaxare, denumit Briza Verde si pentru tineri, denumit Tatto, a anuntat Dan Ioan Popp (foto), presedintele Impact.

“In prima faza, vom incepe constructia a cate un bloc din fiecare ansamblu. Un bloc va avea 40 de apartamente si va necesita o investitie de trei milioane de euro. Finantarea va fi acoperita atat din contractele de rezervare, cat si de la banci, care s-au aratat interesate, dupa ce vom atinge un grad de 60-70% de rezervari, a adaugat Carmen Sandulescu, director financiar al dezvoltatorului Impact.

Preturile pentru noile apartamente vor cu cu circa 9,3% mai mici fata de pretul mediu al unei locuinte finalizate, insa dferentele de pret pot ajunge si la 40%, a mai spus Popp.

In prezent, din cele 684 de apartamente finalizate din proiectul Greenfield, dezvoltatorul Impact mai are de vandut 160 de unitati. Greenfield, amplasat in apropiere de Gradina Zoologica din nordul Capitalei, cuprinde cinci ansambluri rezidentiale, denumite Rubin, Topaz, Onix, Blue si Quartz.

Impact a anuntat pentru primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 9,32 milioane de lei, in scadere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de 216.000 lei, cu 83% mai mic fata de cel din primul trimestru din 2009.

In prezent, Impact are un capital social de 200 milioane lei, impartit in 200 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Principalii actionari sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%. La finalul anului trecut , in actionariat a intrat si fondul de investitii american Franklin Templeton, care detine 6% din companie.