Compania germana Dachser a achizitionat un teren cu o suprafata de sase hectare la iesirea din orasul Ploiesti, in schimbul sumei de un milion de euro, pentru a dezvolta spatii industriale, investitia totala fiind estimata la peste sase milioane de euro, au declarat pentru Wall-Street surse din piata imobiliara.
Terenul achizitionat este amplasat in parte de vest a orasului Ploiesti, la intersectia soselei de centura cu drumul national Ploiesti-Targoviste. Compania Dachser a platit unui grup de investitori romani un milion de euro pentru cele sase hectare de teren, pe care intentioneaza sa dezvolte spatii logistice, investitia totala fiind estimata la 6-7 milioane de euro, potrivit surselor Wall-Street.

Negocierile au durat aproximativ sase luni, valoarea tranzactiei fiind aceeasi cu pretul cerut initial de proprietari. Germanii au anuntat inca din toamna anului trecut ca intentioneaza sa intre pe piata locala, operatiunile companiei urmand sa fie coordonate de Traian Dumitrescu. Contactati de Wall-Street, reprezentantii Dachser nu au dorit sa comenteze asupra tranzactiei.

Zona de vest a orasului Ploiesti este cunoscuta pentru potentialul de dezvoltare a spatiilor logistice, tot aici fiind amplasat si parcul LogCenter Ploiesti, dezvoltat de austriecii de la Eyemaxx Real Estate si cumparat ulterior de fondul de investitii Immoeast.

In plus, intrare pe piata imobiliara a unei companii germane poate fi considerata un alt semn bun, dupa ce primul trimestru al anului a adus tranzactii cu spatii industriale de peste 30.000 mp, de trei ori mai mult fata de volumul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unei analize recente a companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE).

Un alt jucator care a anuntat investitii in piata logistica este fondul australian de investitii Valad Property Group, care a anuntat ca va investi 1,75 milioane de euro in constructia unei noi cladiri in cadrul parcului industrial A1 Business Park, amplasat la km 13 al autostrazii A1, potrivit consultantului imobiliar King Sturge, care se va ocupa cu procesul de proiectare si constructie a cladirii.

Dachser GmbH & Co.KG a fost infiintata in anul 1930 si are 17.500 de angajati si un portofoliu de aproape 1,4 milioane mp.

Citeste si Top 5 motive pentru a investi in spatiile logistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri