“Pana in prezent am apucat sa aprobam 2.000 de dosare din totalul celor primite. Celelate 400 de dosare se afla in proces de evaluare. In continuare avem 100-110 dosare care se depun in fiecare zi”, spune Aurel Saramet, presedintele Fondului.

Dosarele aprobate pana acum au fost doar pentru achizitionarea de apartamente vechi si nu pentru cumpararea de locuinte noi sau construite in asociere.

“Din pacate, programul Prima Casa 2, daca putem spune asa, functioneaza foarte bine, insa pentru acelasi timp de locuinte ca si anul trecut, adica pentru cele vechi. Speram ca intr-o saptamana sau in zece zile programul sa porneasca si pentru noul tip de locuinte”, mentioneaza Saramet.

Bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009, an in care a fost lansat acest program

Premierul Emil Boc declara pe 26 martie ca peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin Prima Casa de la demararea programului guvernamental, din care 52% sunt cu doua camere, media unei garantii fiind de 41.600 de euro.

"Valoarea totala a garantiilor guvernamentale acordate pana in acest moment este de 736 milioane euro. Media garantiilor acordate la nivel national este de 41.600 euro", spunea premierul.

Emil Boc mai spunea ca cele mai multe locuinte s-au cumparat in Bucuresti (31%), Cluj (7,63%), Timis (5,55%), Constanta (3,96%), Iasi, Brasov si Sibiu.

Guvernul amana din nou certificatele energetice pentru cladiri