21 Mai 2010

Valad are primul chirias in parcul logistic A1, din Militari



Compania Decomar Logistics a inchiriat o suprafata de 1.800 mp de spatii logistice in noua cladire dezvoltata de fondul australian de investitii Valad Property Group in cadrul A1 Business Park, amplasat la 13 km pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, a anuntat consultantul imobiliar King Sturge, care se ocupa cu procesul de proiectare si constructie a cladirii.
Decomar detine deja un depozit in zona Militari din Bucuresti si a decis sa isi extinda gama de activitati desfasurate in Capitala, prin furnizarea de servicii de logistica pentru companiile mici si mijlocii care doresc sa isi externalizeze operatiunile de depozitare, se arata in comunicatul King Sturge.

“Chiriile pentru locatii prime sunt cuprinse intre 4,0 si 4,5 euro/ mp, o scadere cu15-20% de la 4,5 la 5,0 euro / mp, nivel inregistrat in primul trimestru din 2009. Majoritatea tranzactiilor constituie relocari ale companiilor care opteaza pentru locatii mai bune, la o chirie similara cu cea platita la vechea locatie, sau relocari cauzate de restrangerea activitatii. Inregistram, de asemenea, cereri de tip build-to-suit (constructie la cerere), provenite din partea companiilor de distributie si prelucratoare cu sediul in Europa de Vest sau Statele Unite", afirma Irina Iliescu, industrial consultant in cadrul King Sturge.

Fondul australian de investitii Valad Property Group a anuntat ca in luna martie va incepe constructia unei noi cladiri in cadrul parcului industrial A1 Business Park, amplasat la km 13 al autostrazii A1, investitia fiind estimata la 1,75 milioane de euro. Cladirea va cuprinde 9.000 mp de spatii destinate activitatilor de industrie usoara si include spatii de birouri si de depozitare, Decomar Logistics fiind primul chirias.

Valad Property Group este un fond de investitii imobiliare cu sediul in Australia, prezent in Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania, Romania si Polonia. In urma cu doi ani, australienii au anuntat ca vor construi impreuna cu Cefin Holding parcuri industriale in 5-7 orase mari din tara, investitia pentru un singur proiect fiind estimata la 70 milioane de euro.

King Sturge si-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006 si ofera servicii de consultanta in investitii, agentie, administrarea proprietatii si a portofoliului, evaluari si cercetari de piata precum si management de proiect.



Citeste si