Industria centrelor comerciale din Statele Unite a crescut usor in 2009, astfel incat numarul proiectelor deschise pana in luna mai a.c. era de 104.990 de unitati, arata datele CoStar Group, adunate pentru Consiliului International al Centrelor Comerciale (ICSC).
Daca in 2008, numarul mall-urilor din SUA era de 104.148, la sfarsitul anului trecut datele indicau 104.919 de centre comerciale, iar in luna mai anul curent numarul urcase pana la 104.490, scrie MarketWatch.

“Aceasta incetinire a activitatii din industria centrelor comericale, cea mai ridicata din 1971 si pana in prezent, nu este de suprinzatoare daca luam in considerare recesiunea din 2007-2009 si dificultatile de a asigura finantare bancara sau alte surse de creditare”, a declarat Michael P. Niemira, vicepresedinte, director de cercetare si economist-sef in cadrul Consiliului International al Centrelor Comerciale (ICSC).

Cu toate acestea, oficialul ICSC este optimist si spune ca perspectivele pentru piata de retail din SUA sunt din ce in ce mai bune, astfel incat, in timp, acest sector ar putea reveni in atentia investitorilor.

Fondata in anul 1957, ICSC (International Council of Shopping Centers) este cea mai importanta asociatie profesionala globala in domeniul industriei de centre comerciale, avand peste 55.000 de membri in 90 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri