“In termeni de investitii, apetitul investitorilor pentru piata imobiliara locala va scadea, ca urmare a masurilor de austeritate ale Guvernului, iar acest lucru se va vedea incepand cu trimestrul al patrulea al anului, cand consumul va scadea drastic”, a declarat Cristian Ustinescu (foto), in cadrul SEE Commercial Real Estate Forum, organizat de Europa Property.

Ustinescu este de parere ca, odata ce masurile de austeritate vor fi adoptate, investitorii vor fi mai putin dispusi sa isi bage banii intr-o tara cu un mediu economic instabil, iar cele mai afectate sectoare vor fi cele apropiate consumului, precum sectorul de retail.

O speranta pentru piata de retail o constituie orasele din provincie, unde inca mai este loc pentru proiecte bune, adaptate nevoilor consumatorilor. In ceea ce priveste restul sectoarelor imobiliare, o speranta poate fi data de constructiile verzi, chiar daca Romania este intr-un stadiu incipient in aceasta privinta.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara. Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.