Preturile apartamentelor la nivel national au scazut cu 0,4% in ultima luna, pana la 1.196 euro/mp, atingand un nou nivel minim de la inceputul crizei imobiliare, potrivit indicelul lansat de portalul imobiliare.ro.
Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.211 euro/mp, scaderea este de 1,2%, insa fata martie 2008 preturile au scazut cu aproximativ 42% la nivel national.

“Preturile apartamentelor sunt dictate de piata, iar in prezent, puterea este la cumparatorul final care se confrunta cu mari probleme. Puterea de cumparare este proportionala cu venitul sau mediu net, astfel incat, desi exista cerere, in conditiile actuale aceasta este in mica masura solvabila”, a declarat Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut usor in luna mai atat pe segmentul nou, cat si pe cel vechi, ajungand la 1.302 euro/mp, cu 0,6% mai mult fata de luna precedenta. Pretul solicitat pentru apartamentele noi a crescut cu 0,1%, pana la 1.447 euro/mp, in timp ce pentru apartamentele vechi a crescut cu 0,7%, pana la 1.250 euro/mp.

In Brasov, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare este de 946 euro/mp de suprafata utila, in crestere cu 1,2%, fata de luna trecuta.

“Cu o valoare medie de 1.071 euro/mp util, apartamentele noi au inregistrat cea mai mare crestere in ultima luna, respectiv 15,5%, dupa ce in aprilie au ajuns la un minim istoric. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna mai a ajuns la 934 euro/mp, cu 0,1% mai putin fata de luna precedenta”, se arata in studiul citat.

Si apartamentele din Constanta s-au scumpit cu 0,6% in luna mai, ajungand la 1.028 euro/mp. Pretul mediu solicitat pentru locuintele noi a crescut cu 0,4%, pana la 990 euro/mp util, in timp ce pretul de strigare al apartamentelor vechi a urcat cu 0,5%, ajungand la 1.035 euro/mp.

In Timisoara, trendul de scadere vizibil in luna aprilie a continuat si in mai, pretul mediu scazand cu 2,9%, pana la valoarea de 915 euro/mp. Spre deosebire de luna aprilie, in mai, cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele vechi, 3,4%, pretul mediu coborand pana la 909 euro/mp util, in timp ce pentru apartamentele noi scaderea a fost de 1,4%, pana la 940 euro/mp util.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (50% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri