Circa 85% din companiile cu activitati in Romania ar investi mai mult in tehnologiile verzi, precum echipamente cu emisii reduse de carbon, daca guvernul ar oferi stimulente fiscale, arata un studiu realizat de compania Regus, specializata in oferirea de solutii pentru spatii de lucru.
Astfel, 85% dintre companiile din Romania intervievate au afirmat ca ar accelera semnificativ investitiile verzi in cazul in care guvernul ar oferi stimulente fiscale pentru a investi in echipamente eficiente din punct de vedere energetic.

Circa 40% dintre companii isi masoara si monitorizeaza consumul de energie in detaliu si doar 13% au apelat la o organizatie terta, acreditata pentru a verifica si masura consumul de energie. Doar 13% dintre companii masoara si monitorizeaza in detaliu amprenta de carbon generata si 34% au investit in echipamente cu emisii reduse de carbon, eficiente din punct de vedere energetic.

Tot in Romania, 53% dintre companiile intervievate de Regus ar investi in echipamente cu emisii reduse de carbon doar daca acele costuri de exploatare ar fi similare sau mai mici fata de costurile aferente echipamentelor conventionale.

La nivel global, 75% dintre companii considera ca stimularea investitiilor verzi poate fi realizata prin acordarea unor facilitati fiscale guvernamentale. 46% din companiile din toata lumea declara ca ar investi in echipamente cu emisii reduse de carbon doar daca acele costuri de exploatare ar fi similare sau mai mici fata de costurile aferente echipamentelor conventionale. Doar 40% dintre companii au investit in echipamente cu emisii reduse de carbon si doar 38% au inclus in politica lor investitii de acest gen.

„Pe plan global, companiile mici se situeaza sub media nivelului real si estimat in ceea ce priveste investitiile verzi. Acest lucru indica faptul ca afacerile mai mici sunt mai greu de convins sa aleaga echipamente cu emisii reduse de carbon la preturi marginal mai ridicate, intrucat nevoile pe termen scurt sunt mai urgente decat investitiile pe termen lung”, spun cei de la Regus.

Sondajul a analizat si diferentele intre sectoare. Astfel, 43% din companiile din sectorul IT&C isi monitorizeaza amprenta de carbon, domeniu care conform studiilor recente produce aceeasi cantitate de emisii ca si industria aeronautica.

53% din companiile din acest sector au investit in tehnologii ecologice si 57% dispun si de o politica de companie, care include astfel de investitii. In comparatie cu acestea, doar 25% din companiile care isi desfasoara activitatea in sectorul de consultanta isi monitorizeaza amprenta de carbon, insa 71% declara ca majoritatea echipamentelor folosite sunt eficiente din punct de vedere energetic.

In Romania, Regus detine trei centre de birouri in Bucuresti, amplasate in Floreasca Business Park, City Centre (zona Universitate) si World Trade Centre, compania fiind prezenta pe piata din anul 1999. La nivel global, Regus are 1.000 de locatii, in 450 de orase din 80 de tari, printre clientii sai fiind companiile Google, GlaxoSmithKline si Nokia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri