Chiriile la malul marii au scazut cu pana la 24% comparativ cu vara trecuta, cele mai ieftine fiind in Eforie Sud, iar cele mai scumpe in Mamaia, arata Imopedia.ro, care specifica ca, fata de inceputul anului, in aceasta perioada numarul anunturilor de inchiriere a crescut cu 26%.
"Inchirierea unui apartament intr-o statiune de la malul marii pe o perioada mai lunga de timp, de exemplu o luna, poate fi o solutie mai ieftina pentru cei care doresc sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc. Poate parea complicat sa stai o luna la mare, fie din cauza banilor, fie din cauza timpului, dar se gasesc solutii pentru a beneficia de avantajele unei cazari mai ieftine. Daca cineva inchiriaza, spre exemplu un apartament cu doua camere in Eforie Sud cu 165 de euro pe luna, acolo pot sta pe rand cate o saptamana patru familii, ceea ce inseamna mai putin de 50 de euro pentru o vacanta de o saptamana", a declarat directorul general al Imopedia.ro, Razvan Muntean, citat de NewsIn.

Astfel, cele mai ieftine chirii, potrivit bazei de date Imopedia.ro, le gasim in Eforie Sud, unde pentru o garsoniera se cere 90 euro/luna, cu 18% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Chiria unui aparament cu doua camere este de 165 euro, iar pentru unul cu trei camere de 190 euro. Tarifele sunt cu 20%, respectiv 21% mai mici decat in vara lui 2009.

In Eforie Nord cazarea timp de o luna intr-o garsoniera costa in aceasta perioada 110 euro, mai putin cu 19% decat vara trecuta. Proprietarii apartamentelor cu doua camere au scazut si ei tarifele, cu 20% pana la 175 euro/luna. Si chiriile apartamentelor cu trei camere sunt mai mici, in cazul lor se inregistreaza o ieftinire de 22 de procente fata de anul trecut, chiria medie fiind de 200 euro/luna.

In ceea ce priveste statiunea Costinesti, o garsoniera poate fi inchiriata cu 100 euro/luna, ceea ce inseamna o scadere de 18% comparativ cu vara trecuta. La apartamentele cu doua camere se solicita o chirie medie de 175 euro/luna, iar pentru un apartament cu trei camere un tarif mediu de 200 euro/luna.

Dintre toate statiunile de la malul marii, in Mangalia chiriile au scazut cel mai mult fata de anul trecut. Astfel, pentru o garsoniera au scazut intr-un an de zile cu 20%, ajungand la o valoare medie de 125 euro/luna. In cazul apartamentelor cu doua camere se observa o ieftinire de 22 de procente, chiria medii fiind in aceasta luna de 190 euro. Cel mai mult au scazut chiriile apartamentelor cu trei camere, unde se inregistreaza o scadere de 24%. Tariful mediu este de 270 euro/luna.

In Constanta sunt cele mai multe anunturi, lucru firesc avand in vedere numarul mult mai mare de proprietati din oras comparativ cu restul statiunilor de la mare. In Constanta, proprietarii cer o chirie medie de 175 euro/luna pentru o garsoniera, cu 12% mai putin decat anul trecut. Pentru doua camere, vor 250 euro/luna, iar pentru trei camere 380 euro. Chiriile sunt cu 15% si respectiv 17% mai mici deat in vara lui 2009.

In Neptun chiria medie pentru o garsoniera este de 190 euro/luna. Pretul este cu 14% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. La apartamente cu doua camere, proprietarii cer in jur de 260 euro/luna. In cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile medii ajung la 410 euro/luna, ceea ce inseamna o scadere de 18% fata de vara trecuta.

Cele mai mari chirii le cer proprietarii din Mamaia care vor pentru o garsoniera 250 euro/luna. Pretul este cu 10% mai mic decat cel cerut in urma cu un an. In ce priveste apartamentele cu doua camere, chiria medie ajunge la 320 euro/luna, ceea ce inseamna cu 14% mai putin decat in vara lui 2009. Chiriile apartamentelor cu trei camere au scazut fata de anul trecut cu 15 procente ajungand la 500 euro pe luna.

In ceea ce priveste perseverenta publicarii anunturilor in ziare, potrivit Imopedia.ro, in prima parte a anului 2008 un particular dadea in medie de cinci ori un anunt in ziar, iar anul acesta s-a ajuns la o medie de 13 publicari/anunt. In 2009 s-au inregistrat 15 publicari/anunt.

Totodata, se observa ca in ianuarie 2010 ziarele din Constanta au publicat cu 21% mai multe anunturi decat in 2008, insa in piata au fost cu 56% mai putine proprietati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri