Compania americana WinMarkt a anutat public faptul ca intentioneaza sa construiasca, anul viitor, un mall la Tirgu-Mures care va fi amplasat in zona centrala a orasului si va avea patru nivele de spatii comerciale (parter plus trei etaje), iar la subsol va fi amenajata o parcare pe doua nivele. Noul centru comercial va veni in intampinarea producatorilor si comerciantilor nationali care doresc sa-si extinda propria retea de magazine, dar si a celor locali, care-si doresc un magazin intr-un centru comercial modern.

Compania nu a dezvaluit amplasamentul exact al investitiei insa, in acest moment, singurele spatii libere din zona centrala a orasului sunt cele de langa Posta Mare si parcarea din spatele BRD-ului, a carei situatie este incerta, la ora actuala. Iata ca, dupa ce Kaufland va deschide, in luna decembrie, un hiper-market langa Gara Mare, iar Praktiker un hiper-market (in zona Univers All), o alta mare companie va investi in zona. Mall-ul din Tirgu Mures face parte dintr-un proiect mai amplu de investitii pentru anul viitor al celebrei companii americane in care sunt incluse renovarea unor centre comerciale din Sinaia, Vaslui, Turda, Ramnicu Sarat si Pitesti, suma alocata fiind de peste 50 de milioande de dolari. In prezent, compania americana administreaza 16 centre comerciale, cu un total de peste 115.000 mp suprafata inchiriabila, fiind prezent in 13 orase, din care 12 resedinte de judet: Cluj-Napoca, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Galati, Braila, Buzau, Piatra Neamt, Tulcea, Slatina, Bistrita, Alexandria, Vaslui si Sinaia.

Lantul de centre comerciale apartinand companiei este detinut de Fondurile americane de investitii, gestionate de New Century Holdings (NCH)- un grup activ de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est, cu investitii de peste trei miliarde de dolari, din care 300 de milioane dolari investiti in Romania. Obiectivul prioritar al companiei este sa deschida cate un centru comercial in orasele cu populatia peste 100.000 locuitori, astfel incat, pana la sfarsitul anului 2008, sa ajunga la un numar de 25 de centre comerciale in intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri