Valoarea chiriilor pentru apartamentele de lux a scazut cu 30-70% de la debutul crizei economice si pana in prezent, zona in care sunt amplasate imobilele fiind principalul factor de influenta a pretului, sustin reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Regatta.

Chiriile pentru apartamentele de lux au scazut cu 30-70% din toamna anului 2008, cea mai mare scadere fiind in cazul spatiilor supraevaluate in trecut din cauza cererii foarte mari. In prezent, proprietarii par mult mai deschisi la negociere, fiind deseori dispusi sa accepte o chirie mai mica decat cea solicitata initial, spun consultantii Regatta.

„Cei care vor sa inchirieze un apartament de lux sunt, in procent de 90%, expatriati care lucreaza in cadrul marilor companii internationale. Restul sunt oameni de afaceri, cei mai multi romani”, a declarat Eduard Uzunov (foto), presedintele companiei Regatta Real Estate.

Astfel, un apartament cu o suprafata de 120 mp, amplasat in cartierul Dorobanti, este scos la inchiriere pentru 1.500 euro/luna, potrivit ofertelor postate de Regatta pe pagina web a companiei. In Herastrau, o vila cu o suprafata utila de 350mp si o gradina de 200 mp, poate fi inchiriata cu 3.500 euro/luna.

Citeste si Cat mai costa sa stai cu chirie in centrul Bucurestiului?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce spune seful Impact despre introducerea TVA zero la locuinte