Noua sucursala, Coldwell Banker Ferdinand, ocupa o suprafata de circa 70 mp si are in prezent o echipa de cinci brokeri. La inceputul lunii, compania a lansat sucursala Coldwell Banker Batiste, amplasata in apropiere de hotelul Intercontinental, in urma unei investitii de circa 60.000 euro, acesta fiind primul Concept Store imobiliar de pe piata locala.

"Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de peste 7.500 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou, iar acest lucru ajuta ca o sucursala noua sa aiba activitate din prima zi”, a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Compania isi propuna sa deschida cel putin o sucursala pe luna pana la sfarsitul anului.

„ Avem incredere ca piata isi va reveni in maximum un an. Nu cred ca preturile vor reveni la nivelul 2007-2008, dar cu siguranta numarul tranzactiilor va creste constant pana atunci”, a spus Dan Calutu, managing partner al Coldwell Banker Ferdinand.

Strategia de extindere a retelei in perioada 2010-2011 nu este valabila doar pentru Romania, ci pentru intreaga Europa. Principalele tari targetate sunt: Germania, Belgia, Polonia, Austria, Suedia si Franta, unde Coldwell Banker a deschis prima sucursala in urma cu cateva saptamani. Alaturi de Franta, in ultimele luni reteaua a intrat pentru prima data pe pietele din Cehia si Grecia.

“Planul meu este sa ma concentrez asupra Europei. Sper sa intram pe inca trei-patru piete in urmatorul an. Germania, Belgia si Polonia sunt prioritare”, declarat recent Kumar Patel, vicepresedinte pentru operatiunile internationale ale Coldwell Banker Real Estate LLC, in cadrul evenimentului Coldwell Banker European Synergy Meeting 2010 desfasurat la Bucuresti.

Compania Coldwell Banker Affiliates of Romania este unul din cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro pentru anul 2009.