Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in aprilie cu 17,2% fata de aprilie 2009, marcand cel de-al treilea declin din UE, in timp ce, fata de luna martie, constructiile au scazut cu 0,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat.
Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in aprilie in Bulgaria (-22,7%), Spania (-18,5%) si Ungaria (-15,6%), in timp ce Suedia, Germania si Marea Britanie au fost singurele tari din UE care au inregistrat o crestere anuala a constructiilor, de 9,1%, 4,8%, respectiv 0,9%, conform raportului biroului european de statistica.

Raportat la luna aprilie din 2009, constructiile din luna aprilie a acestui an au scazut cu 6,1% in zona euro si cu 4,3% in blocul comunitar, informeaza NewsIn.

Raportat la luna martie, constructiile s-au diminuat semnificativ in Ungaria (-8,1%), Spania (-4,9%) si Portugalia (-3,7%), in timp ce Slovacia, Cehia si Germania au inregistrat cele mai mari cresteri la nivel european, de 9%, 4,8% si respectiv 2,6%.

In aprilie, activitatea sectorului de constructii, ajustata la variatiile sezoniere, a scazut cu 0,3% in zona euro si s-a mentinut stabila pe ansamblul Uniunii Europene, in comparatie cu luna precedenta.

Constructiile de cladiri au inregistrat in aprilie o scadere lunara de 1,2% in UE si de 0,9% in zona euro, dupa ce in martie s-au inregistrat cresteri de 7,2%, respectiv 9,2%, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut in a patra luna din 2010 cu 3% fata de martie in UE si cu 3,4% in zona euro, dupa cresterile din martie, de 1,5% in UE, respectiv 0,9% in zona euro .

Raportat la aprilie 2009, constructiile de cladiri din zona euro au scazut in aprilie 2010 cu 6%, si cu 4,9% in blocul comunitar, dupa ce in martie 2010 s-a inregistrat o scadere de 3,2%, respectiv, 3% fata de martie 2009. Constructiile de inginerie civila au scazut in a patra luna din 2010 cu 6,5% in zona euro si cu 0,8% in blocul comunitar, dupa ce in martie, scaderile au fost de 14,1%, respectiv 6,7%, fata de aceeasi luna a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri